ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ /

Δυσφορία και προβληματισμός στη Νότια Ηλεία για την απόφαση του ΣτΕ

Δυσφορία και προβληματισμός στη Νότια Ηλεία για την απόφαση του ΣτΕ

Η μη αποδοχή από το ΣτΕ των ενστάσεων που υπεβλήθησαν κατά του ΠΔ για την προστασία του Κυπαρισσιακού Κόλπου στον ακραίο βαθμό που ουσιαστικά ακυρώνει κάθε ελπίδα και προοπτική ανάπτυξης για τον δήμο Ζαχάρως και όχι μόνο, είναι πλέον πραγματικότητα. Θα περιμένουμε να δούμε τα πρακτικά της απόφασης. Όπως είναι γνωστό έχουμε ήδη προσφύγει ως Δήμος Ζαχάρως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε κάθε περίπτωση, έχει ενδιαφέρον να δούμε με ποιο τρόπο το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ παρέκαμψε και δεν έλαβε υπόψη τις φοβερές παρανομίες στη σύνταξη της ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης και τους σκληρούς όρους προστασίας που περιλαμβάνονται σε αυτό, που ορίζεται από τη νομοθεσία ως το πρώτο βήμα για τη σύνταξη ενός ΠΔ περιβαλλοντικού χαρακτήρα. Θα περιμένουμε μιας και δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά αυτή την περίοδο της πανδημίας.

Κάθε κίνηση που γίνεται λόγω οργής των αδικημένων δημοτών όλων των εμπλεκόμενων περιοχών, μπορεί να δικαιολογηθεί εξαιτίας της μεγάλης αδικίας που υφίστανται οι περιουσίες τους. Οι αδικούμενοι δεν είναι μόνο στη Νότια Ηλεία, αλλά και σε όλο το νομό και τις όμορες περιοχές καθώς η οικονομία τους ζημιώνεται τραγικά

Κώστας Αλεξανδρόπουλος | Δήμαρχος Ζαχάρως Φιγαλείας