ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

2nd KAIAFAS BATTLE 2023 by Motor Yacht APMONIA 07/07 – 09/07/2023 [video-δηλώσεις]

2nd KAIAFAS BATTLE 2023 by Motor Yacht APMONIA 07/07 – 09/07/2023 [video-δηλώσεις]

To Kaiafas Battle, επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά για να αποτελέσει έναν αγώνα σταθμό στο παγκόσμιο αθλητικό καλεντάρι. 

Προσελκύοντας πολλούς Παγκόσμιους πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης με διεθνείς διακρίσεις και πολλά ρεκόρ θα στρέψει για ακόμα μία φορά τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας του θαλάσσιου σκι στην Ελλάδα και στη Λίμνη Καϊάφα. Μετά την τεράστια επιτυχία του 1ου KAIAFAS BATTLE 2022, το οποίο αποτέλεσε θέμα συζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο, ήρθε η στιγμή για το 2ο event που εγγυάται ακόμα μεγαλύτερες συγκινήσεις.
 
Από τις 07 έως τις 09 Ιουλίου 2023, οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου, δίνουν ραντεβού στη Λίμνη Καϊάφα στην Ηλεία! Αξίζει να τονιστεί ότι το πρώτο event που έλαβε χώρα το 2022, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς προσέλκυσε το ενδιαφέρον και προβλήθηκε σε περισσότερες από 170 χώρες!    
 
Ο αγώνας έχει συμπεριληφθεί στο Παγκόσμιο Πρόγραμμα ως ο πιο συναρπαστικός αγώνας Θαλασσίου Σκι που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία του αθλήματος και όλοι οι αθλητές παγκοσμίως επιθυμούν μια θέση συμμετοχής σε έναν διαγωνισμό που εγγυημένα θα μείνει σε όλους… αξέχαστος. Στη φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος 90 αθλητές στο σύνολο, από 23 χώρες, εκ των οποίων οι 40 είναι Παγκόσμιοι & Πανευρωπαϊκοί πρωταθλητές με πολλές διακρίσεις και ρεκόρ στην κατοχή τους. 
 
Χρυσός Χορηγός της διοργάνωσης είναι η ΝΥΟΤΑ Υachting Limited Greek Branch με το ασυναγώνιστο, ατρόμητο, μοναδικό ταχύπλοο APMONIA (https://myapmonia.com).
 
Το KAIAFAS BATTLE είναι αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θαλασσίου Σκι, από την Ελληνική Ομοσπονδία και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, Υπουργείου Αθλητισμού, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος του Δήμου Ζαχάρως και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ΕΤΑΔ. Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν στο αγώνισμα σλάλομ.
 

Φώτης Αλεξανδρόπουλος Αντιδήμαρχος Δήμου Ζαχάρως
“Για 2η συνεχή χρονιά ο δήμος Ζαχάρως συνδιοργανώνει με τον αθλητικό όμιλο Μορικίου και το ναυτικό όμιλο Ζαχάρως το παγκόσμιο πρωτάθλημα σκι. Η πρώτη διοργάνωση, πέρυσι, θεωρήθηκε και από τους διοργανωτές και από τους συμμετέχοντες ότι ήταν η καλύτερη διοργάνωση θαλασσίου σκι που έχει πραγματοποιηθεί έως τώρα. Πιστεύουμε ότι φέτος θα είμαστε σε ακόμα καλύτερο επίπεδο. Θα υπάρχει προβολή σε 170 χώρες, υπάρχουν μεγάλοι χορηγοί όπως για παράδειγμα ο ΟΠΑΠ. Θα έχουμε κοντά μας έναν πολύ μεγάλο αριθμό αθλητών ανάμεσα στους οποίους και πολλοί παγκόσμιοι πρωταθλητές που επιθυμούν να διαγωνιστούν εδώ. Ο δήμος Ζαχάρως, όπως έχουμε δείξει τα τελευταία χρόνια, είναι αρωγός σε τέτοιου είδους αθλητικές εκδηλώσεις οι οποίες συνδυάζουν την προβολή του δήμου μας σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, όπου παρουσιάζεται το άπειρο φυσικό κάλλος που διαθέτουμε. Είμαστε, επίσης, πάντα δίπλα σε κάθε αθλητικό σωματείο που έχει ζητήσει τη βοήθειά μας”.

Γιώργος Χατζής Παγκόσμιος Πρωταθλητής θαλάσσιου σκι
“8-9 Ιουλίου θα γίνει το 2ο παγκόσμιο κύπελλο θαλασσίου σκι KAIAFAS BATTLE 2023 by Motor Yacht APMONIA. Αυτή η 2η χρονιά, μετά την απίστευτη επιτυχία του 1ου KAIAFAS BATTLE, θα έχει 94 διαγωνιζόμενους από όλο τον κόσμο. 23 διαφορετικές χώρες θα συμμετέχουν. Βέβαια, για να επιτευχθεί όλο αυτό είχαμε την βοήθεια του δήμου Ζαχάρως διότι χωρίς αυτή, δεν θα ήταν δυνατό να υπάρχει τόσο μεγάλη απήχηση και να έχουμε ένα τόσο καλό αποτέλεσμα. Ο δήμος πήρε πολύ ζεστά το θέμα, από την πρώτη ημέρα που το ανακοινώσαμε και βοηθάει σε οτιδήποτε έχουμε χρειαστεί. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι επίσης μαζί μας, που στηρίζει και το έχει βάλει μέσα στα γεγονότα που θα κάνει.  Γενικά πιστεύουμε ότι είναι καλό να έρθετε να το παρακολουθήσετε, ειδικά την Κυριακή που θα γίνει ο τελικός. Θα υπάρχουν και πολλές δραστηριότητες για τα παιδιά, θα υπάρχουν ζογκλέρ και γενικά κανείς δεν θα βαρεθεί ερχόμενος εδώ με την οικογένειά του. Ο τελικός της Κυριακής θα είναι από τις 1 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα”.
-Τα παιδιά της περιοχής έχουν αγκαλιάσει το θαλάσσιο σκι;
“Ναι, μπορώ να πω ότι υπάρχουν πολλά άτομα τα οποία είναι από την Ζαχάρω, τον Πύργο και άλλες περιοχές του νομού μας που έχουν αρχίσει και μπαίνουν στο χώρο, τους αρέσει, επισκέπτονται την λίμνη, κάνουν διάφορες δραστηριότητες. Υπάρχει κίνηση που ευελπιστούμε ότι θα αυξηθεί”.