ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Ανοικτές για το κοινό οι Ιαματικές Πηγές Καϊάφα για τη θερινή περίοδο 2024.

Ανοικτές για το κοινό οι Ιαματικές Πηγές Καϊάφα για τη θερινή περίοδο 2024.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, υποδέχθηκε τους πρώτους λουόμενους.

Από το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, οι κάτοικοι, οι Έλληνες και ξένοι επισκέπτες έχουντη δυνατότητα να απολαύσουν τα ιαματικά  λουτρά στην περιοχή του Καϊάφα, τα οποία ανήκουν στην ΕΤΑΔ Α.Ε.

Τα ιαματικά λουτρά λειτουργούν σε λουτήρες στις ιαματικές εγκαταστάσεις αλλά και στην πισίνα που λειτουργεί ως spa. Η αναζωογόνηση και η ευεξία που προσφέρουν, εκτός από τους πολίτες που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας, προτιμάται πλέον και από νεαρές ηλικίες, αφού ολόκληρες παρέες νέων ανθρώπων επιλέγουν την πισίνα του Καϊάφα για να χαλαρώσουν με ένα θερμό μπάνιο. Το νερό των λουτρών κυμαίνεται σε θερμοκρασία 30-32ο°C.Το υδροθεραπευτήριο βρίσκεται απέναντι από το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης και λειτουργεί από τις 9:00 το πρωί έως και τις 5:00 το απόγευμα. Επίσης, τα λουτρά είναι στελεχωμένα με γιατρό και εξειδικευμένο προσωπικό για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Με την έναρξη της λειτουργίας των λουτρών του Καϊάφα, ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, και ο Διευθυντής των Ιαματικών λουτρών, κ. Δημήτριος Κάνιστρας, υποδέχθηκαν τους πρώτους λουόμενους, με την πεποίθηση ότι μέσα από τις σωστές πρωτοβουλίες, ο Καϊάφας θα αποκτήσει τη θέση που του αξίζει και θα μετατραπείσε μια από τις πιο δημοφιλείς λουτροπόλεις της Ελλάδας.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως,κ. Μητρόπουλος, δήλωσε το εξής: «Η λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών Καϊάφα για το 2024 μόλις εκκίνησε. Με χαρά υποδεχθήκαμε τους πρώτους λουόμενους. Τα λουτρά ανοίγουν τις πόρτες τους σε κάθε επισκέπτη που επιθυμεί να απολαύσει τις θεραπευτικές κι ευεργετικές ιδιότητες του νερού της περιοχής μας, οι οποίες είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Ταυτόχρονα, ενισχύεται η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας, αποτελώντας πόλο έλξης των επισκεπτών. Ως Δημοτική Αρχή Ζαχάρως, εκφράζουμε την ευχαρίστησή μας με το γεγονός αυτό, καθώς και με τη συνεργασία μας με την ΕΤΑΔ, στοχεύοντας στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του Καϊάφα. Προσδοκούμε την αύξηση της επισκεψιμότητας αλλά και τη μεγιστοποίηση του χρονικού διαστήματος λειτουργίας των λουτρών».