ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ /

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ

Από καταρρακτώδη νεροποντή τρίωρης διάρκειας, που άρχισε στις 8 μμ το απόγευμα του Σαββάτου επλήγησαν οι περιοχές του Δήμου Ζαχάρως, Κακόβατος    μέχρι τα όρια του Νεοχωρίου, Κάτω Ξηροχώρι, Αρήνη, Λέπρεο και Θολό. Σε διάρκεια μιας ώρας έβρεξε 140 χιλιοστά. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε δημόσιες υποδομές και σε επτά κατοικίες, που πλημύρισαν, με ζημίες κυρίως στην  οικοσκευή τους.

. Την  Κυριακή, 24-1-2021, ο Αντιπεριφερειάρχης, κος Βασίλης Γιαννόπουλος και ο Δήμαρχος Ζαχάρως, κος Κώστας Αλεξανδρόπουλος, έκαναν αυτοψία στα πιο κρίσιμα σημεία,  στα οποία απαιτείται άμεση επέμβαση για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας και την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας. Με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη κλιμάκιο της Τεχνικής Υπηρεσίας της Αντιπεριφέρειας τη Δευτέρα 25-1-2021, θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές για την καταγραφή των ζημιών στις δημόσιες υποδομές, αγροτικούς δρόμους και ποτάμια.

Εξάλλου, το πρωί της Κυριακής, ο Δήμαρχος Ζαχάρως συγκάλεσε το Συντονιστικό όργανο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με τη συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Α.Τ Ζαχάρως. Έγινε απολογισμός της κατάστασης και ελήφθησαν αποφάσεις για την αντιμετώπιση πιθανών ακραίων καιρικών  φαινομένων κατά το προσεχές 48άωρο,σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ. Τις προσεχείς ημέρες Επιτροπή από δημοτικούς υπαλλήλους θα  επισκεφτεί κατόπιν αιτήματός τους τα νοικοκυριά που επλήγησαν για την καταγραφή των ζημιών προκειμένου να αποζημιωθούν.