ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΝΕΑ /

Διεθνής νομική εταιρεία θα αναλάβει την προσέλκυση επενδυτών για τον Καϊάφα

Διεθνής νομική εταιρεία θα αναλάβει την προσέλκυση επενδυτών για τον Καϊάφα

Το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ζαχάρως, συνεδρίασε εκ περιφοράς χθες και αποφάσισε να ανατεθεί σε διεθνή νομική εταιρεία που ασχολείται με τις επενδύσεις, να βρει επενδυτή ή επενδυτές για την αξιοποίηση της περιοχής του Καϊάφα.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο δήμαρχος Ζαχάρως κος Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, μπορεί οι εγκαταστάσεις στην λίμνη Καϊάφα να μην ανήκουν στο Δήμο, αλλά στο Ελληνικό κράτος, αλλά αν βρεθεί επενδυτής, τότε αυτή η εξέλιξη θα κοινοποιηθεί στην Πολιτεία και αυτή από κει και πέρα θα αναλάβει τις ευθύνες της. Δηλαδή αν θα προχωρήσει στην υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων οι οποίες και θα αναδείξουν περαιτέρω το φυσικό κάλλος της λίμνης Καϊάφα, καθιστώντας την ένα κορυφαίο τουριστικό θέρετρο για όλο τον κόσμο.

Αναλυτικά ο κύριος Αλεξανδρόπουλος τόνισε: «Αποφασίσαμε να αναθέσουμε για δύο χρόνια σε μία διεθνή νομική εταιρεία επενδύσεων, δηλαδή σε μία εταιρία η οποία μπορεί και βρίσκει σε παγκόσμιο επίπεδο επενδυτές, να ψάξει για επενδυτή ο οποίος και θα αναβαθμίσει την περιοχή του Καϊάφα.

Εμείς βέβαια δεν είμαστε ιδιοκτήτες του Καϊάφα, αλλά έχουμε κάθε συμφέρον να διερευνηθεί η Διεθνής αγορά, προκειμένου να δούμε αν υπάρχει ενδιαφέρον από κάποιον επενδυτή και από κει και πέρα ο καθένας να αναλάβει να παίξει το ρόλο του. Δηλαδή ο επενδυτής στο δικό του και φυσικά το κράτος το δικό του. Εμείς δηλώνουμε ότι θέλουμε επιτέλους να κινηθεί η διαδικασία για την αναβάθμιση αυτού του ακινήτου. Μπορεί λοιπόν το κράτος να αφυπνιστεί;

Μπορεί να αρχίσει να αξιοποιείται αυτή η έκταση; Ερχόμαστε λοιπόν με αυτήν την απόφαση εμείς και λέμε στην κυβέρνηση, κύριοι ιδού… Υπάρχουν επενδυτές, ένας, δύο, τρεις… Πλέον υπάρχει η κοινωνική και τοπική βούληση να γίνουν μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή του Καϊάφα, ένα θέμα το οποίο αφορά όλο το νομό και όχι μόνο το δήμο Ζαχάρως. Κάτι πρέπει να γίνει. Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε αυτή την προσπάθεια. Πήραμε μία πρωτοβουλία την οποία πιστεύουμε να αγκαλιάσει και το κράτος».