Δράσεις ΤΕΒΑ του Δήμου Ζαχάρως

Δράσεις ΤΕΒΑ του Δήμου Ζαχάρως

Ο Δήμος Ζαχάρως σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πολιτισμός και Ευημερία» (Culture and Prosperity sce), εταίροι της Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Ηλείας, έχουν διαμορφώσει ένα πλαίσιο δράσεων μέσω διαδικτύου, λόγω πανδημίας, για την υλοποίηση των Συνοδευτικών Μέτρων και προσκαλούν τους Ωφελούμενους του Δήμου Ζαχάρως στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ι «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του TEBA με τίτλο :

 
 💠 Στήριξη οικογενειών εν μέσω COVID – 19.
 
Έχοντας ως δεδομένο το σκοπό των παρεχόμενων Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος TEBA εστιάσαμε σε τέσσερεις διαφορετικές θεματολογίες στα πεδία της Μουσικής, του Αθλητισμού, της Ψυχολογίας και της Νομικής με αντίστοιχες ειδικότητες εισηγητών. 
 
✴️ Οι θεματολογίες που θα αναπτυχθούν από τον εκάστοτε παραβρισκόμενο ομιλητή είναι αυτοτελής και διαμορφωμένες με βάση τις ανάγκες των οικογενειών που έχουν δημιουργηθεί κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Κάθε οικογένεια αντιμετωπίζει πολύπλευρα και συνδυαστικά προβλήματα που λειτουργούν ως φαύλος κύκλος για κάθε μέλος της, από το μικρότερο (παιδιά) στο μεγαλύτερο (γονείς και οι γονείς αυτών) και αντίστροφα. Η κοινωνική απομόνωση, ο εγκλεισμός και η αδυναμία εκτόνωσης προς κάθε κατεύθυνση, αλλά και η αδυναμία φυσικής εργασίας, έχει αλλάξει όλη τη δυναμική των οικογενειών, επηρεάζοντας αρνητικά τον τρόπο ζωής όλων. 
 
🔰 Οι παραπάνω θεματολογίες έχουν σκοπό να βοηθήσουν τις οικογένειες να βρουν τρόπους εκτόνωσης σε πολλά προβλήματα, μέσω της Μουσικής και του Αθλητισμού, αλλά και λύσεις, μέσω της Ψυχολογικής και Νομικής τοποθέτησης. 
 
🌀 Οι ημερίδες βασίζονται σε μια ολοκληρωμένη άποψη για κάθε θέμα που θα αναπτυχθεί, το οποίο θα παρουσιαστεί εξελικτικά, με αυτοτελής εισηγήσεις, από την πρώτη έως και την πέμπτη παρουσίαση. 
 
‼️⁉️ Σημαντική ενημέρωση: 
 
Τα Συνοδευτικά Μέτρα του Δήμου Ζαχάρως θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά μέσω του λογαριασμού της Κοιν.Σ.Επ. «Πολιτισμός και Ευημερία» στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:  
 
⭕️ Facebook και YouTube με ονομασία: Culture and Prosperity sce
 
——————————————————————–
 
✅ 1η Διαδικτυακή Συνάντηση: 
 
⭕️ 27/03/2022 
⏰ Ωρα: 17:30 – 20:30
 
 💠 Τίτλοι ημερίδας:
 
🏷 «Γονείς και μουσική αγωγή στο σπίτι»: Τα οφέλη του παιδιού από την επαφή με τη μουσική / Μουσικά ερεθίσματα στα έμβρυα. 
 
🏷 «Επίδραση των social media στη διαμόρφωση του προφίλ νεαρών αθλητών στα ομαδικά αθλήματα. »: Αθλητισμός – πρωταθλητισμός και social media
 
🏷 «Υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, ενδυνάμωσης και κοινωνικής ένταξης ειδικών ομάδων (πλην παιδιών)»: 
Επικοινωνία στην οικογένεια 
 
🏷 «Νομική Συνδρομή»: Ενημέρωση και δικαιώματα ωφελουμένων. 
 
ℹ️ Επιπρόσθετες πληροφορίες :