ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Έναρξη δολωματικού ψεκασμού δακοκτονίας

Έναρξη δολωματικού ψεκασμού δακοκτονίας

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, ανακοινώνεται  ότι την Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024 θα ξεκινήσει ο πρώτος  δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δήμο μας και συγκεκριμένα στις Τοπικές Κοινότητες Ξηροχωρίου, Ζαχάρως, Σχίνων, Αρήνης, Ροδινών, Κακοβάτου, Καλίδονας, Νεοχωρίου & Ταξιαρχών, υπό την προϋπόθεση ύπαρξης κατάλληλων καιρικών συνθηκών.

Η καλλιέργεια της ελιάς στο μεγαλύτερο τμήμα του Δήμου μας έχει τη μορφή μονοκαλλιέργειας και το λάδι αποτελεί σχεδόν το αποκλειστικό εισόδημα των κατοίκων.

Είναι γεγονός ότι η κλιματική κρίση και η μεταβλητότητα του κλίματος έχουν κάνει αισθητές τις επιπτώσεις τους στη γεωργική παραγωγή. Η απουσία βροχοπτώσεων και οι υψηλές θερμοκρασίες συνθέτουν το σκηνικό των τελευταίων μηνών. Η γη διψάει. Η ανομβρία απειλεί ακόμα και την ελιά, η οποία, αν και ανθεκτική στην ξηρασία, χωρίς υγρασία κινδυνεύει να μειωθεί σε μέγεθος και να αλλοιωθεί η ποιότητά της.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να διαφυλάξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παραγωγή, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό οι ελαιοπαραγωγοί να παρευρίσκονται στα ελαιώνες τους τις ημέρες των ψεκασμών και να καθοδηγήσουν τα συνεργεία ψεκασμού, ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι υπηρεσίες και, κυρίως, οι γεωπόνοι του Δήμου θα βρίσκονται στη διάθεση του εκάστοτε πολίτη για την καλύτερη ενημέρωσή του.

Μαζί μπορούμε σίγουρα καλύτερα.