ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Ενημερωτική συνάντηση στο Δημαρχείο Ν. Φιγαλείας για την εξέλιξη της αντιπυρικής περιόδου

Ενημερωτική συνάντηση στο Δημαρχείο Ν. Φιγαλείας για την εξέλιξη της αντιπυρικής περιόδου

Στο Δημαρχείο N. Φιγαλείας έλαβε χώρα την Τετάρτη 5 Ιουλίου, η ετήσια πλέον, ενημερωτική συνάντηση για την εξέλιξη της αντιπυρικής περιόδου στη περιοχή. Με πρωτοβουλία του Αντιδήμαρχου Πολιτικής Προστασίας, Πολεοδομίας & Τεχνικών Υπηρεσιών Χρήστου Βλάχου προσκλήθηκαν οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων της Δ.Ε Φιγαλείας καθώς και οι πρόεδροι των Δ.Κ Λεπρέου, Λυνίσταινας και Δραγωγίου, οικισμών που γειτνιάζουν με τη περιοχή της Δ.Ε Φιγαλείας. Επίσης προσκλήθηκαν εκπρόσωποι όλων των φορέων – συλλόγων – σωματείων της Ν. Φιγαλείας, εκπρόσωποι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, καθώς και της Δασικής Υπηρεσίας.

Το «παρών» έδωσαν τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος, Ανθυποπυραγός Ανδρέας Αρτζανίδης (Προϊστάμενος ΠΚ Κρεστένων), Ανθυποπυραγός Κώστας Δρακόπουλος (Αναπλ. Προϊστάμενος ΠΚ Κρεστένων) καθώς και ο Πυροσβέστης ΕΘ.ΠΣ Θάνος Χουλιάρας (ΔΙ.ΣΥ ΠΚ Ολυμπίας), αναλύοντας στους παρευρισκόμενους τα σχέδια εκτάκτων αναγκών των περιοχών της Νέδας και του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα, καθώς και τα σχέδια δράσης και οργανωμένης απομάκρυνσης κατοίκων σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς σε οικισμούς. Επίσης, έγινε αναφορά από τον κ. Χουλιάρα στην παρουσία, για πρώτη φορά, ξένων πυροσβεστικών δυνάμεων στην περιοχή στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος αλληλό-υποστήριξης στον τομέα της πολιτικής προστασίας. (*Pre-positioning project).

Από τη πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στα έργα, σχετικά με την πολιτική προστασία που αναμένεται να υλοποιηθούν στη περιοχή, όπως διάνοιξη και βελτίωση δρόμων, την κατάσταση των δεξαμενών και κρουνών όλων των οικισμών, ενώ επίσης έκανε λόγο για αναβάθμιση των χώρων φιλοξενίας των πυροσβεστών ΠΣ στη Ν. Φιγαλεία (νέα πυροφυλάκια, στέγαστρα).

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στη συνολική εικόνα της πολιτικής προστασίας στο δήμο και επεσήμανε τα σημεία εκείνα που πρέπει να προσεχθούν ώστε να αναβαθμιστεί περαιτέρω.