Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Ζαχάρως προς το Υπουργείο Παιδείας…

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δημάρχου Ζαχάρως προς το Υπουργείο Παιδείας…

… για την μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων στο ΓΕΛ Ν. ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ στις ομάδες ανθρωπιστικών και θετικών σπουδών, με συνέπεια να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα αντίστοιχα τμήματα της Γ Λυκείου. 

Αναλυτικά η επιστολή:

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι, με το υπαρ. πρωτ. 105342/Δ2/12-08-2020 που αποστείλατε στις διευθύνσεις των σχολείων της Δ/βάθμιας εκπαίδευσης ενημερωθήκαμε ότι στο ΓΕΛ Ν. Φιγαλείας δεν εγκρίθηκαν τα ολιγομελή τμήματα που αφορούν στις Ομάδες Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών και Θετικών Σπουδών, με συνέπεια να μην μπορούν να λειτουργήσουν τα αντίστοιχα τμήματα της Γ ΄ Λυκείου.
Η αιτιολογία στην οποία στηρίζεται η συγκεκριμένη απόφαση σας είναι ότι ο αριθμός των μαθητών στις συγκεκριμένες ομάδες προσανατολισμού είναι πολύ μικρός (1 μαθητής για καθεμιά από τις κατευθύνσεις αυτές).
Το ΓΕΛ Ν. Φιγαλείας έχει λειτουργήσει και στο παρελθόν τμήματα με ένα μαθητή. Πρόκειται άλλωστε για ένα μικρό σχολείο, στο οποίο φοιτούν μαθητές της Τ.Κ Ν. Φιγαλείας και των γύρω χωριών, τα οποία είναι ορεινά και απέχουν περισσότερο από 25 χιλιόμετρα από τη Ζαχάρω, όπου και λειτουργεί Γενικό Λύκειο.
Το γεγονός ότι δεν εγκρίνεται η λειτουργία των δύο αυτών ολιγομελών τμημάτων της Γ΄ Λυκείου εκτός του ότι συνιστά υποβάθμισή του, δημιουργεί και μεγάλα προβλήματα, ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, που λόγω του covid 19 και των μέτρων για την προστασία των
μαθητών, δεν πρέπει να επιβαρύνονται οι Σχολικές Μονάδες με επιπλέον αριθμό μαθητών, που μάλιστα θα αναγκάζονται καθημερινά να  μετακινούνται με το λεωφορείο, με όποιους κινδύνους ελλοχεύει αυτό για την υγεία τους αλλά και την υγεία των οικογενειών τους. Εξάλλου, όλοι γνωρίζουμε πόσο μεγάλη ανάγκη για στήριξη έχουν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου ιδιαίτερα τώρα, που λόγω των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, βιώνουν για μια χρονιά ακόμη
αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι.
Με την απόφαση αυτή η πολιτεία δε δείχνει το προσήκον ενδιαφέρον στα παιδιά αυτά που δίνουν το δικό τους αγώνα για το μέλλον και έχουν ανάγκη ηρεμίας και χρόνου για μελέτη, κάτι το οποίο δε διασφαλίζεται με την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος την τελευταία χρονιά της φοίτησής τους στο σχολείο ούτε με τη μεγάλη απόσταση, που καθημερινά θα κληθούν να
διανύσουν, για τη μετάβασή τους στο ΓΕΛ Ζαχάρως.
Για όλους αυτούς τους λόγους διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απόφασή σας αυτή και ζητούμε άμεσα να επανεξετάσετε το ζήτημα και να αναθεωρήσετε.

ΓΕΛ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ 18-8-2020