ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Επιτυχής η διεξαγωγή των διασυλλογικών αγώνων Κ12 & Κ14 στη Ζαχάρω

Επιτυχής η διεξαγωγή των διασυλλογικών αγώνων Κ12 & Κ14 στη Ζαχάρω

Το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου Κ12 και Κ14 έλαβε χώρα το Σάββατο 8 Ιουνίου 2024 στο Δημοτικό Στάδιο Ζαχάρως, με τη συμμετοχή Σωματείων της Ηλείας και της Ζακύνθου. Η Διοργάνωση έγινε από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου και τον Ναυτικό Όμιλο Ζαχάρως-Καϊάφα, υπό την υποστήριξη και αιγίδα του Δήμου Ζαχάρως. Οι αγώνες αφορούσαν αθλητές και αθλήτριες των κατηγοριών Κ12& Κ14 στο διασυλλογικό(50 μ., Ρίψη Vortex, 600 μ.) και δρομικό τρίαθλο (60 μ., Μήκος, 800 μ.), αντίστοιχα.  Η μεγάλη συμμετοχή των νέων δίνει ένα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο μήνυμα, αφού δείχνει την αγάπη των παιδιών για το στίβο και τον αθλητισμό.  Οι μικροί αθλητές, με τις οδηγίες των προπονητών τους, κατάφεραν να υπερνικήσουν τις δυσκολίες και να πετύχουν αξιέπαινες διακρίσεις. Αμέσως μετά το τέλος των αγώνων,δόθηκαν μετάλλιαστους τρεις πρώτους αθλητές των αγωνισμάτων.

Στους αγώνες το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού,Ιωάννης Τερζής, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Συνοχής, Γεώργιος Τριγάζης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Μαρίνα Αντωνοπούλου, Αριστείδης Λαλιώτης και Δήμητρα Σκαλτσά. Επίσης, παρευρέθηκαν προπονητές σωματείων στίβου, γονείς, γυμναστές, φίλοι του κλασσικού αθλητισμού και πολλά παιδιά.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, κατά την έναρξη των αγώνων, απηύθυνε χαιρετισμό: «Σας καλωσορίζω στους Αγώνες Στίβου της Α΄ φάσης του Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Κ14 και Κ12. Καλωσορίζω στη Ζαχάρω τους αθλητές, τους συνοδούς και τους φιλάθλους. 

Για τη διοργάνωση αυτή ενώνουν τις δυνάμεις τους η Ένωση Αθλητικών Σωματείων του ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου, ο Δήμος και ο τοπικός Αθλητικός μας Σύλλογος,ΝαυτικόςΌμιλος Ζαχάρως – Καϊάφα. Ως δημοτική αρχή, αγκαλιάσαμε αυτή την προσπάθεια από το ξεκίνημά της. Ανταποκριθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις και με ειλικρινή διάθεση σε αυτή τη διοργάνωση. Θέλουμε ο Δήμος Ζαχάρως να γίνει ο Δήμος του αθλητισμού. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με προγράμματα μαζικού αθλητισμού, με τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και με τη φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων με υπερτοπικό χαρακτήρα. Είναι δεδομένο ότι είμαστε και θα παραμείνουμε δίπλα στα αθλητικά μας σωματεία. Θα υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα βελτίωσης των αθλητικών μας εγκαταστάσεων και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τη φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων στον τόπο μας.

Εύχομαι οι αγώνες αυτοί να συνδεθούν με υψηλές επιδόσεις για όλους τους αθλητές.

Να στείλουν το μήνυμα της αθλητικής άμιλλας και της ζωής. 

Καλή επιτυχία σε όλους!