ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Η ταινία «Όσκαρ και Λίλι» στο ανοιχτό θεατράκι στο πλαίσιο του προγράμματος ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Η ταινία «Όσκαρ και Λίλι» στο ανοιχτό θεατράκι στο πλαίσιο του προγράμματος ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου και ώρα 9:00 μ.μ. θα προβληθεί στο θεατράκι (έμπροσθεν του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως) η ταινία «Όσκαρ και Λίλι», του Arash T. Riahi, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σινεμά στις πλατείες» (του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους), με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ.
Για 10η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα «Σινεμά στις πλατείες» προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά απομακρυσμένων περιοχών του νομού Ηλείας και τις οικογένειές τους να παρακολουθήσουν δωρεάν στη μεγάλη οθόνη ποιοτικές ταινίες από τον ελληνικό και τον σύγχρονο ευρωπαϊκό κινηματογράφο.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Δύο προσφυγόπουλα από την Τσετσενία, ο 8χρονος Όσκαρ και η 13χρονη Λίλι, που ζουν τα τελευταία έξι χρόνια στην Αυστρία, πρόκειται να απελαθούν μαζί με τη μητέρα τους. Η απόπειρα αυτοκτονίας της τελευταίας έχει ως αποτέλεσμα τη βραχυπρόθεσμη αναβολή της απέλασης, αλλά σημαίνει και τον αναγκαστικό χωρισμό της οικογένειας. Η ελπίδα των παιδιών ότι θα ξαναενωθούν με τη μητέρα τους τροφοδοτείται από την αγάπη του ενός για το άλλο και παρακάμπτει όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια με πάθος και ποιητικότητα. Μια γλυκόπικρη οδύσσεια, που αποκαλύπτει ότι κάποιες φορές για να επιζήσεις χρειάζεται να ερμηνεύσεις τον κόσμο γύρω σου με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.