Ίδρυση Εσπερινού ΓΕΛ στη Ζαχάρω

Ίδρυση Εσπερινού ΓΕΛ στη Ζαχάρω

Το Εσπερινό Γενικό Λύκειο αποτελεί πραγματικότητα για το δήμο Ζαχάρως και θα λειτουργήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Θα στεγαστεί στο κτίριο του Γενικού Λυκείου Ζαχάρως και οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές εργασίες θα ολοκληρωθούν στη διάρκεια καλοκαιριού.  Η πρωτοβουλία για την ίδρυση του σχολείου ανήκει στη βουλευτή Ηλείας, κα Διονυσία Αυγερινοπούλου και στη διαδικασία ολοκλήρωσης συνέβαλαν η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας και ο Δήμος Ζαχάρως.

Η ίδρυση του Εσπερινού Γενικού Λυκείου ήταν για πολλά χρόνια αίτημα των δημοτών του δήμου μας αλλά και ενδιαφερόμενων δημοτών γειτονικών δήμων. Προσφέρει τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους οι απόφοιτοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, που ήδη λειτουργεί στη Ζαχάρω, και οι οποίοι επιθυμούν τη συνέχιση των σπουδών τους και την απόκτηση απολυτηρίου Λυκείου. Θα δώσει, επίσης,  τη δυνατότητα σε όσους έχουν απολυτήριο Γυμνασίου (υποχρεωτική εκπαίδευση), οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι εργαζόμενοι, να αποκτήσουν και το απολυτήριο του Λυκείου διεκδικώντας ένα καλύτερο επαγγελματικό μέλλον και συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη.

Ο Δήμος Ζαχάρως αναλαμβάνει την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του σχολείου και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύρυθμη λειτουργία του, ως αρωγός και συμπαραστάτης στο έργο των εκπαιδευτικών και της Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, κος Κώστας Αλεξανδρόπουλος,  συγχαίρει την κ. Δ. Αυγερινοπούλου για την επιτυχή  προσπάθειά της και όλους όσοι συνετέλεσαν στην ίδρυση του Εσπερινού Λυκείου στο Δήμο.