Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Αναρρίχησης Καϊάφα και ο 1ος Αγώνας Κυπέλλου Αναρρίχησης Βράχου Καϊάφα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Αναρρίχησης Καϊάφα και ο 1ος Αγώνας Κυπέλλου Αναρρίχησης Βράχου Καϊάφα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, το Φεστιβάλ Αναρρίχησης Καϊάφα και ο 1ος Αγώνας Κυπέλλου Αναρρίχησης Βράχου Καϊάφα από την Ορειβατική- Αναρριχητική Λέσχη Πύργου και την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Ζαχάρως και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στο εμπλουτισμένο με περισσότερες από τριάντα διαδρομές Αναρριχητικό Πεδίο Καϊάφα φιλοξενήθηκαν έμπειροι αναρριχητές από όλη την Ελλάδα και ταυτόχρονα δόθηκε δυνατότητα σε όσους το επιθυμούσαν να έχουν μια πρώτη εμπειρία αναρρίχησης στα βράχια. Το Σάββατο 29 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν αναρριχητικές επιδείξεις από τους μικρούς αθλητές και το εφηβικό τμήμα της ΟΑΛΠ ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αναρρίχηση, σε επιλεγμένες εκπαιδευτικές διαδρομές, με την υποστήριξη εκπαιδευτή αναρρίχησης και άλλων έμπειρων αναρριχητών.

Την Κυριακή 30 Απριλίου διεξήχθη ο 1ος Αγώνας Κυπέλλου Αναρρίχησης Καϊάφα, όπου συμμετείχαν γυναίκες και άνδρες διαφόρων ηλικιακών κατηγοριών. Το βράδυ πραγματοποιήθηκαν οι απονομές στους νικητές από το Δήμαρχο Ζαχάρως Κώστα Αλεξανδρόπουλο, Αντιδημάρχους, εκπρόσωπο του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως και εκπροσώπους σωματείων.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι και την τελευταία στιγμή. Ο διοργανωτής και εκπαιδευτής αναρρίχησης, Βάνιας Μαυρόπουλος, ευχαρίστησε το Δήμαρχο για τη στήριξή του. Με τη σειρά του ο κ. Αλεξανδρόπουλος δήλωσε ότι «η δημοτική αρχή Ζαχάρως στηρίζει έμπρακτα κάθε αθλητική δραστηριότητα μέσα από την οποία ωφελούνται οι νέοι μας και προβάλλεται ο τόπος μας σε εθνικό επίπεδο. Στόχος μας είναι το Φεστιβάλ Αναρρίχησης Καϊάφα να γίνει θεσμός».