ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Θεατρική παράσταση «Η μελωδία της ευτυχίας» από το Γυμνάσιο Ζαχάρως

Θεατρική παράσταση «Η μελωδία της ευτυχίας» από το Γυμνάσιο Ζαχάρως

Τη θεατρική παράσταση «Η μελωδία της ευτυχίας» θα παρουσιάσουν μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Ζαχάρως την Τετάρτη 5 Ιουλίου και ώρα 21:30 στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Η παράσταση είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Ζαχάρως, ο οποίος προσκαλεί όλους τους δημότες να παρακολουθήσουν τη δουλειά και το ταλέντο των μαθητών. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η εν λόγω παράσταση εντάσσεται στα πολιτιστικά προγράμματα που είχαν εγκριθεί από τη ΔΔΕ Ηλείας για να υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2022-2023, με τίτλο «Θεατρικό εργαστήρι από τη Ζαχάρω στις Αυστριακές Άλπεις» και «Ιστορικές προσεγγίσεις μέσα από την τέχνη της μουσικής», σε μια προσπάθεια να συνδυαστούν οι τέχνες του θεάτρου και της μουσικής. Το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν το ανέβασμα του εν λόγω μιούζικαλ από τη θεατρική ομάδα του Γυμνασίου, αποτελούμενη από μαθητές και μαθήτριες του σχολείου. Την παιδαγωγική ομάδα που ανέλαβε την παρούσα δράση απαρτίζουν οι εκπαιδευτικοί Δημητροπούλου Μαίρη, Κοκκινάκης Κωνσταντίνος, Τσαγκάρη Κωνσταντίνα και Σταματοπούλου Κατερίνα. Στόχος της όλης δράσης ήταν, μέσω του καλλιτεχνικού πνεύματος, να καλλιεργηθεί η αισθητική των μαθητών και να αναδειχθούν η δημιουργικότητα, η καινοτομία και η συνεργασία. Τα προγράμματα των σχολικών δραστηριοτήτων είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη ζωή και την καθημερινότητα του σχολείου και πλαισιώνουν όλες τις δράσεις κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει: «Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι μαθητές του Γυμνασίου, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, έχουν ετοιμάσει έπειτα από πολλές ώρες πρόβας, μια θεατρική παράσταση την οποία αξίζει όλοι να παρακολουθήσουμε. Το θεατρικό εργαστήρι, που έχουν αναλάβει με μεράκι οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Ζαχάρως στο πλαίσιο των σχολικών δράσεων, φέρνει με άμεσο τρόπο τα παιδιά σε επαφή με αγαπημένα έργα μιούζικαλ και του πολιτισμού εν γένει. Θα είμαστε εκεί για να απολαύσουμε την προσπάθειά τους».