ΔΗΜΟΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Το Πολύκεντρο του Δήμου Ζαχάρως: «Παραδίδουμε στους δημότες ένα πολυλειτουργικό κέντρο πολιτισμού»

Το Πολύκεντρο του Δήμου Ζαχάρως: «Παραδίδουμε στους δημότες ένα πολυλειτουργικό κέντρο πολιτισμού»

Με την ολοκλήρωση των εργασιών στις αποθήκες έναντι του Γυμνασίου Ζαχάρως, η δημοτική αρχή παραδίδει στους δημότες το Πολύκεντρο, ένα κέντρο πολιτισμού, «στολίδι» για την περιοχή. Οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου, αφού υπερκεράστηκαν τα όποια εμπόδια προέκυψαν στην πορεία των εργασιών. Ο προϋπολογισμός του εν λόγω έργου με τίτλο «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΖΑΧΑΡΩΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ», ανέρχεται στο ποσό των 1.325.000€.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην τεχνική έκθεση, το κτίριο θα αποτελείται από το foyer, δηλαδή έναν χώρο εισόδου, υποδοχής και αναμονής του Πολύκεντρου. Θα έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας περιοδικών και μόνιμων εκθέσεων και επεκτεινόμενο στο χώρο του γυμναστηρίου αυξάνει τις εκθεσιακές δυνατότητές του. Εφόσον υπάρξει ο κατάλληλος εξοπλισμός, η αίθουσα της βιβλιοθήκης θα παρέχει όχι μόνο δυνατότητες απλής δανειστικής βιβλιοθήκης προς εξυπηρέτηση των μαθητών και καθηγητών των σχολείων και των κατοίκων των γύρω περιοχών, αλλά επίσης θα μπορεί να δανείζει έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό σε παιδιά και ενήλικες. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων μπορεί να προσφέρεται για θεατρικές, χορευτικές και μουσικές παραστάσεις, για συνέδρια και διαλέξεις, καθώς και για προβολές ταινιών, με δυναμικότητα 182 θέσεις καθήμενων. Επίσης, έχει διαμορφωθεί αίθουσα γυμναστικής και χορού, που θα έχει τη δυνατότητα να στεγάζει τμήματα παραδοσιακών, μοντέρνων και κλασικών χορών, καθώς και τμήματα άλλων ειδών γυμναστικής και πολεμικών τεχνών.Έχει ολοκληρωθεί το σύνολο των εργασιών εντός του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών χρωματισμών και της τοποθέτησης ειδικού πλαστικού δαπέδου, ενώ επίσης έχει διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος που αναβαθμίζει την όψη του σημείου.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος ανέφερε ότι «στην αρχή παραλάβαμε μια ‘’μπλεγμένη’’ στα δικαστήρια εργολαβία. Χρειάστηκαν 14 μήνες για να νομιμοποιηθεί ο ανάδοχος και να συνταχθεί νέα και ολοκληρωμένη Στατική Μελέτη, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του κτιρίου. Σήμερα παραδίδουμε στους δημότες ένα πολυλειτουργικό κτίριο, με χώρο πλατείας 1.300 τ.μ. Το έργο ολοκληρώθηκε σε 15 μήνες, κοσμεί την πόλη και αποτελεί άλμα πολιτισμού για τον τόπο μας. Στόχος μας από την πρώτη στιγμή ήταν να παραδώσουμε στους δημότες μας ένα έργο, ασφαλές και λειτουργικό. Όσον αφορά τις χρήσεις του Πολύκεντρου, αυτές θα αφορούν κυρίως πολιτιστικά γεγονότα, με τη δημιουργία χώρου γυμναστικής, αμφιθεάτρου περίπου 200 θέσεων και χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων για τους συλλόγους του δήμου Ζαχάρως. Έτσι, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τομέα της κοινωνίας μας, που ήδη έχουμε στηρίξει με τη διενέργεια ποικίλων πολιτιστικών δράσεων την τελευταία τετραετία».