«Δρόμος της φωτιάς»

«Δρόμος της φωτιάς»

Στην καρδιά του καλοκαιριού του 2007, η Ζαχάρω δέχθηκε μία από τις μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Η φωτιά αφήνει πίσω της αθώα θύματα, ανυπολόγιστες ζημιές βυθίζοντας στο πένθος το πανελλήνιο.

Οι Ποδηλάτες Ζαχάρως τέσσερα χρόνια μετά (2011) διοργάνωσαν την πρώτη ποδηλατική διαδρομή, με την ονομασία «Δρόμος της φωτιάς» στη μνήμη των αδικοχαμένων προσώπων. Στόχος, κάθε χρόνο όλο και περισσότερος κόσμος να συμμετέχει σε αυτόν τον αγώνα μνήμης στέλνοντας μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας.

Ο αγώνας χρόνο με το χρόνο εξελίχθηκε, αναβαθμίστηκε και μεγάλωσε. Η αρχική διοργάνωση τοπικού χαρακτήρα με λίγες συμμετοχές μαθητών και ερασιτεχνών μετεξελίχθηκε σε σημαντικό αθλητικό ποδηλατικό γεγονός σε επίπεδο νομού.

Το επόμενο βήμα ήταν η ένταξη του αγώνα στο Αγωνιστικό Πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. ως αγώνας Open Race το 2016 σε συνεργασία με τον Φιλαθλητικό Όμιλο Πύργου.

Από το 2017, με τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη μεγάλη καταστροφή, ο αγώνας RACE 71km εντάσσεται στο Διασυλλογικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π.

Δήλωσε και εσύ συμμετοχή στον «Δρόμο της φωτιάς» κάνοντας τον δικό σου αγώνα για την ελπίδα και την αλληλεγγύη.

www.podilateszacharos.gr