Εγκαίνια Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

Εγκαίνια Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

Με την προσδοκία της μακροημέρευσης και της κοινωνικής προσφοράς ξεκίνησε χθες τη λειτουργία του το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ζαχάρως με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας, Χρυσόστομο, στο προαύλιο του Γυμνασίου-Λυκείου της πόλης.
Παρόντες ήταν αρκετοί μαθητές και γονείς, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ίδρυση του σχολείου, καθώς μέσω αυτης της εκπαιδευτικής δομής προσφέρεται σε αρκετούς ενήλικους πολίτες η ευκαιρία να ολοκληρώσουν τις γυμνασιακές σπουδές που οι δυσκολίες της ζωής δεν τους το επέτρεψαν όταν ήταν μικρότεροι.

Παρών ήταν και ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος υφυπουργός Παιδείας, Δημ. Μπαξεβανάκης, με πρωτοβουλία του οποίου ελήφθη η απόφαδη για την ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Ζαχάρω καθώς και σε άλλες πόλεις του νομού.
«Σήμερα (σ.σ. προχθές) είμαστε στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσουμε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Ζαχάρω, ενώ ακολουθεί και η Βάρδα. Μέχρι τώρα υπήρχε μόνο μία τέτοια δομή στον Πύργο, πλέον θα υπάρχουν τέσσερις και έτσι θα καλύπτεται όλη η Ηλεία. Η Ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας είναι στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής όσον αφορά την παιδεία», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Μπαξεβανάκης και εξήγησε το σκοπό και το όραμά του.
«Ανταποκριθήκαμε στην πραγματική ανάγκη να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε ανθρώπους που οι δυσκολίες της ζωής δεν τους επέτρεψαν να αποκτήσουν απολυτήριο γυμνάσιου. Συνήθως τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας δεν πολυπροβάλλονται, διότι αφορούν πολίτες χαμηλού μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου, που δεν έχουν φωνή. Στις δικές τους προσδοκίες θέλουμε και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε, αυτούς βοηθάμε και αυτοί είναι που θα μας κρίνουν», επισήμανε ο κ. Μπαξεβανάκης.
Ο διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου, Δημ. Αγγελόπουλος, καλωσόρισε τους νέους μαθητές, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ίδρυση μίας ακόμα τέτοιας δομής και ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν σε αυτό.
Ο δήμαρχος Ζαχάρως, Νίκος Φάμελος, ανέφερε ότι με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας αποτελεί κοινωνική δομή ύψιστης σημασίας διότι καταπολεμά τις ανισότητες και την περιθωριοποίηση, βοηθώντας πολίτες να αποκτήσουν μορφωτικά εφόδια. Ο επικεφαλής της παράταξης της πλειοψηφίας και τετράκις εκλεγείς δήμαρχος Ζαχάρως, Παντ. Χρονόπουλος, έκανε λόγο για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Βας. Δημητρέλλος.

Πάρε Απολυτήριο Γυμνασίου

 ü Σε 2 Χρόνια Αντί για 3

ü Χωρίς Βιβλία

ü Χωρίς Διαγωνίσματα

ü Μαθήματα Πάνω στα Ενδιαφέροντά σου

ü Απογευματινά Μαθήματα

Έλα στο Σχολείο της χαράς και της μάθησης

Συμπλήρωσε την αίτησή σου τώρα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

 

Πληροφορίες : 2625360301-2625360307

dimoszacharos.gt@gmail.com